Hroznové víno
Hroznové víno je chutné a zdravé. Obsahuje vodu, vlákninu, antioxidanty, minerální látky a hodně vitamínů. Ve 100 gramech hroznového vína je jen 67 kcal. N Hroznové víno je super pro různé džusy a šťávy, také je z něho skvělé smoothie. Hodí se do jogurtu, do tvarohu anebo do müsli. Jsou s ním skvělé poháry třeba i s trochou zmrzliny, dobrá a osvěžující zmrzlina. Patří i do různých moučníků a dortíků. Chutná například i v ovesné kaši, hodí se do různých zeleninových a ovocných salátů. Můžeme i hroznovým vínem ozdobit a ochutit jednohubky, nebo si udělat bagetu se sýrem a hroznovým vínem.
Hroznové víno ladí skvěle se sýrem. Hodí se také k masu-například k drůbežímu. Najdeme v něm vitamíny jako A, B1, B2, B3, B6, C a E. Hroznové víno také obsahuje tyto minerální látky: draslík, vápník, hořčík, železo, mangan a fosfor. Hroznové víno nás chrání proti nachlazení a chřipce, podporuje náš imunitní systém. Hroznové víno také snižuje cholesterol a reguluje cukr v krvi. Je plné energie a skvěle nám ji rychle dobije. Je i lehce stravitelné. Podporuje trávení a peristaltiku střev. Hroznové víno také skvěle působí na náš mozek a nervovou soustavu. Zlepšuje nám paměť a kognitivní schopnosti, lépe se také soustředíme a vše lépe vnímáme.
Hroznové víno obsahuje vápník a fosfor, to má rozhodně blahodárný vliv na naše kosti a klouby. Máme je pevnější. Hroznové víno je prospěšné i pro naši pleť a pokožku. Díky tomu je zdravá, pevnější a zářivější, také pomaleji stárne. Hroznové víno podporuje tvorbu kolagenu. Zároveň je hroznové víno také zdravé pro naše oči. Chrání je před UV zářením. Krom toho oči pak nejsou tak unavené. Také hroznové víno chrání oči před šedým zákalem, zeleným zákalem a poškozením oční sítnice. Hroznové víno je také prevence proti rakovinným onemocněním. Nejvíce však proti rakovině prsou, kůže, střev a žaludku.